Pump track Lauritsalaan

Lappeenrannan pyöräily-yhteisö ja Lauritsalan asukasyhdistys ovat käynnistäneet projektin jonka tavoitteena on rakentaa pump track -tyyppinen pyöräilyrata Lauritsalan urheilukeskuksen alueelle. Lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia ja Lauritsalan koulun oppilaiden liikuntavaihtoehtoja lisäävä hanke on otettu mahtavalla innostuksella ja asenteella vastaan! Radan rakentamista tukemassa on tällä hetkellä Lappeenrannan kaupungin teknisen- ja liikuntatoimen lisäksi Lauritsalan koulu, Lauritsalan alueen asukasyhdistys, Lappeenrannan pyöräilijät ry, Rudus oy ja Läänin kuljetus oy.

Taustatietoa projektista ja pump trackistä löydät Pyöräilyä Lappeenrannassa-blogista.


Ajankohtaista

7.9.2016

Rata avattiin juhlavasti valtavan nuorisojoukon kanssa. Väkeä oli yli 50 henkeä ja radalla ei ehkä hetkeen tule näin isoa porukkaa yhtä aikaa olemaan. Puheet jätettiin vähiin ja keskityttiin ajamiseen. Haastekisassa rataa ajettiin polkematta ja 4 ajajaa sai radan pumpattua läpi molempiin suuntiin!


27.8.2016

Radalla tapahtuu taas! Tänään talkoiltiin ahkeran nuorison kanssa ja parannettiin rataa. Jäljellä on vielä viimeisten kivituhkan rippeiden siirtäminen pois parkkialueelta, mullan levittäminen radan reunoille, kyltin ja roskiksen asentaminen sekä avajaisten pitäminen. Avajaiset pidetään keskiviikkona 7.9 klo 18. Tervetuloa!

27.5.2016

Nyt viikonloppuna talkoillaan taas. Kivituhkakerrosta paksunnetaan ja pintaa tärytetään kastelua apuna käyttäen. Ideana on, että paikalla ei välttämättä ole suurta porukkaa mutta mahdollisimman tasaisesti pienempiä tiimejä, jotka kärräävät ja täryttävät siten että tärytin käy tasaisesti koko viikonlopun ajan. Tervetuloa mukaan talkoisiin! Lisätiedot Matti Pesu 0405340455 tai Raija Suuronen 0407434956.

7.5.2016

Rata on kovassa käytössä, parhaimmillaan 7 nuorta on porhaltanyt pitkin rataa. Aidansiirtotalkoiden sekä radan avajaistilaisuuden suunnittelu on käynnissä.

8.4.2016

Toiset ratatalkoot on pidetty ja rata on nyt pinnoitettu kivituhkalla, pinta on tampattu ja rata on ajokunnossa! Radan pintamateriaalin paksuus vaihtelee vielä hieman ja ajettavuus tulee muuttumaan kun pinta edelleen käytön ja sateiden myötä kovettuu. Seuraavana vaiheena projektissa pidetään n. kuukauden kuluttua talkoot joissa pintakerrosta vielä kasvatetaan, muotoja hienosäädetään ja samalla kannattanee hoitaa myös aidan siirtoon liittyviä toimia.

5.4.2016

Kevät keikkuen tulevi. Lykätään talkoita viikolla eteenpäin. Uusi talkooaika on lauantaina 16.4. klo 11! Syy siirtämiselle on yöpakkasten ylläpitämä routa joka vielä lymyää radan rakenteissa. Annetaan radan sulaa kunnolla jotta talkoissa ei tarvita piikkauskoneistoa.

28.3.2016

Tänään kevät otti ison harppauksen ja nyt uskaltaa ennustaa radan sulavan hyvin talkoisiin mennessä! Nähdään siis radalla 9.4 klo 11! Ota mukaan lapio ja/tai rautaharava jos sellainen löytyy. Jos ei löydy, niin ei haittaa, työvälineitä löytyy kyllä kaikille.

25.3.2016

Sovittuun talkoopäivään on enää pari viikkoa! Ehtiikö kevät sulattaa radan ja kivituhkakasat, se nähdään pian. Varaudutaan kuitenkin siihen että talkoot pidetään sovitusti 9.4.!

15.12.2015

Kivituhkat on tuotu radan luokse. Työmaa jää nyt odottamaan kevättä. Huhtikuussa 9.4.2016 (varapäivä 23.4.) pidetään uudet talkoot joissa rata muotoillaan lopulliseen muotoonsa yhdessä radan suunnittelijan, Juhana Koiviston kanssa. Talkoopäivä ilmoitetaan pikapuoliin.

Rataprojekti toivottaa hyvää joulua kaikille yhteistyökumppaneille!

15.11.2015

Tehotalkoiden jäljiltä radan muoto alkaa olemaan lähellä lopullista. Talkoissa oli mukana 20 ahkeraa vapaaehtoista ja hommia tehtiin n. 5 tuntia. Kaarteita ja töyssyjä pitää vielä hienosäätää jonka jälkeen radan pintamateriaaliksi tuleva kivituhka voidaan levittää ja tiivistää. Lopuksi radan reunat mullataan ja kylvetään nurmikon siemenellä.

Katso talkoovideo alta (video uuteen ikkunaan).

Suurkiitos kaikille talkoissa mukana olleille!


11.11.2015

Radan kaivurihommat on nyt tehty. Sunnuntaina pidetään lapiotalkoot. Talkoissa radan pinta muotoillaan kuntoon.

Tervetuloa mukaan talkoisiin klo 12 sunnuntaina 15.11! Osoite Kuntokatu 5, Lauritsala.


6.11.2015

Kaivinkonetyöt alkoivat tänään. Muotoilua tehdään vielä konevoimalla lisää ensi viikolla. Sitten on vuorossa muotoilu käsipelillä ja radan pinnoitus kivituhkalla.


2.11.2015

Radan merkkaus maastoon tehtiin viikonloppuna ja seuraavana paikalle odotetaan kaivinkonetta joka siirtää maamassat ratalinjalle.


28.10.2015

Radan maarakentamisvaihe on vihdoin käynnissä. Tällä viikolla rata-aluelle ajetaan maamassoja ja pian on kaivinkonetöiden vuoro.


Syyskuu 2015:

Radan suunnitteluvaihe saadaan päätökseen vielä syyskuun aikana. Rakennustalkoot on tarkoitus pitää marraskuun aikana. Talkoista tullaan tiedottamaan hyvissä ajoin ja mukaan rakentamaan toivotaan paljon lähiseudun asukkaita, pyöräilyn harrastajia ja ennen kaikkea nuorisoa. Yhdessä tehty liikuntapaikka on kaikkien oma!


 Maanrakennus Hirvi ay